بررسی و چکاپ از نظر بیماریهای تیروئید چگونه است؟

تیروئید غده ای در زیر حنجره و قدام گلو انسان است که با تولید هورمون هایی باعث تنظیم سوخت و ساز بدن می شود.
اگر اختلال شدید در این غده ایجاد شود، فرد دچار لاغری یا چاقی مفرط می شود. زیرا سوخت و ساز بدن دچار مشکل می شود و به خوبی انجام نمی شود. به دلیل اینکه این بیماری در ابتدا علائم خاصی ندارد، همه افراد لازم است ازمایش تیروئید انجام دهند. چکاپ تیروئید از طریق سونوگرافی و آزمایش خون انجام می شود و میزان هورمون های تیرویید در این آزمایش بررسی می شود. اگر می خواهید بدانید بررسی و چکاپ از نظر بیماریهای تیروئید چگونه است؟ با ما همراه باشید.

 

بررسی و چکاپ از نظر بیماریهای تیروئید چگونه است؟اهمیت چکاپ تیروئید

برای تشخیص بیماری های مربوط به تیروئید چکاپ غده تیروئید لازم است. تا اگر کم کاری یا پرکاری ناشی از این غده وجود دارد، درمان شود. بیماری تیروئید نیز مانند اغلب بیماری های دیگر در ابتدا هیچگونه علائمی ندارد. اما اگر غده تیروئید شما به اندازه کافی هورمون‌ های T4 و T3 تولید نکند، ممکن است با علائمی همچون افزایش وزن، بی حالی و افسردگی همراه باشد. به این بیماری، کم‌کاری تیروئید گفته می‌شود. و برعکس در صورتی که غده تیرویید شما بیش از حد هورمون تولید کند، علائمی همچون کاهش وزن، اضطراب، استرس و عصبانیت را به همراه دارد. با تست خون و سونوگرافی و بررسی بیماری تیروئید می توان بیماری های دیگری همچون تیروئید هاشیموتو، سرطان تیروئید، تیروئیدیت، ندول، گریوز و … را شناسایی کرد.

چگونه ریسک ابتلا به تیروئید را کاهش دهیم؟

با رعایت برخی موارد و پرهیز عادات می توانید ریسک ابتلا به تیروئید را به حداقل برسانید. این موارد عبارتند از:

سیگار نکشید.
دود سیگار حاوی سموم مختلفی است که می ‌تواند بر روی عملکرد غده تیروئید تاثیر منفی بگذارد. سیگار سطح تیروکسین T4 افزایش و سطح TSH را کاهش می ‌دهد.
مصرف سلنیوم
سلنیوم نوعی ماده معدنی است که در پیشگیری از بیماری ‌های تیروئیدی بسیار موثر است. به همین جهت مصرف سلنیوم برای پیشگیری از تیروئید توصیه می شود.
چکاپ به صورت مرتب انجام شود.
اگر در خانواده شما سابقه اختلالات تیروئید وجود دارد یا به هر دلیلی ریسک بروز ناراحتی ‌های تیروئیدی در شما زیاد است، چکاپ‌ های پزشکی خود را جدی بگیرید.
از مصرف بیش از حد پروکلرات خودداری کنید.
پرکلرات، نمک‌ های بی رنگ و بویی هستند که در بعضی مناطق به آب شرب اضافه می شوند. سطح بالای این ماده در جذب ید اختلال ایجاد کرده و سطح هورمون‌های تیروئید را کاهش می‌ دهد.

 

 

دکتر کوشا پورریاحی

متخصص جراحی عمومی و عروق،واریس

جراحی سرطان و پستان،لاپاراسکوپی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *