بیماری فتق چیست؟
حتما شما هم از اطرافیان خود شنیده اید.که فلانی بیماری فتق گرفته است. و برایتان سوال شده باشد که بیماری فتق چیست؟
فتق نوعی بیماری است که باعث تغییر مکان یکی از عضوهای بدن و ورود به بافت مجاور می شود. این بیماری به دلیل تضعیف عضلات و فاشیای جدار شکمی رخ می دهد.
بیماری فتق عمدتا در ناحیه شکم و حد فاصل قفسه سینه و کشاله ران به وجود می آید. این بیماری ممکن است هیچگونه علائمی نداشته باشد. و بیمار در ابتدا متوجه وجود آن نشود.
بیماری فتق در اسرع وقت پس از تشخیص باید با جراحی ترمیم شود
چرا بیماری فتق به وجود می آید؟
هر چه سن افراد افزایش پیدا کند ریسک ابتلا به بیماری فتق نیز بیشتر می شود. و البته مردان بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
بیماری فتق ممکن است مادرزادی نیز باشد و یا با هیدروسل همراه باشد.
از دیگر دلایل ایجاد بیماری فتق بالا رفتن فشار حفره شکمی در زمینه ضعف جدار شکم میباشد. به گونه ای که فشار داخل شکم بالا برود، و پارگی پریتوان، فاسیا و عضلات شکمی رخ دهد. و در پی آن فتق ایجاد می شود.
بلند کردن اجسام سنگین، سرفه های شدید و مزمن، بزرگی پروستات و … باعث تشدید فشار بر روی عضلات شکم می شوند.
مورد دیگری که می توان از آن به عنوان عامل ایجاد بیماری فتق نام برد. جراحی باز شکمی است. یعنی بیمار قبلا جراحی باز شکم انجام داده که فاشیا و عضلات جدار شکم حین جراحی آسیب دیده در این موارد ممکن است فتق ایجاد شود.
عوامل ایجاد بیماری فتق :
مواردی که در بالا عنوان کردیم، باعث تضعیف عضلات و فاشیای شکمی و در نهایت ایجاد بیماری فتق می شوند. اما عوامل دیگری نیز وجود دارد. که در بوجود آمدن این بیماری بسیار موثر است. این عوامل عبارتند از:
ارث و ژنتیک
التهاب صفاق و روده
ابتلا به آسم و در پی آن سرفه های مداوم
نارس بدنیا آمدن کودک
بلند کردن اجسام سنگین
مشکلات مربوط به اجابت مزاج و یبوست
علائم بیماری فتق :
رایج ترین علائم بیماری فتق ایجاد ورم و برآمدگی و به اصلاح توده در قسمتی از بدن است. که در حالت های مختلفی همچون ایستادن، نشستن یا سرفه کردن به طور واضح قابل مشاهده است.
فردی که به بیماری فتق مبتلا باشد، دارای علائم خاصی نمی باشد که به طور مستقیم پی به وجود فتق ببرد. اما این علائم نشانه هایی است که می توان شک کرد فرد به بیماری فتق مبتلا شده است. این علائم عبارتند از:
احسـاس سوزش در ناحیه موردنظر
احساس وجود حباب در قفسه سینه
احساس درد در قسمت مبتلای شکم مخصوصا در هنگام سرفه یا بلند کردن اجسام سنگین
بدون دیدگاه