درمان واریس
واریس نوعی بیماری وریدی است که در زنان بسیار شایعتر است و با افزایش سن بیشتر نیز می شود.
در این بیماری ؛ وریدها که در زیر پوست قرار دارند، گشاد شده و ظاهری بد شکل به پا می دهند. البته اکثر رگ های واریسی در مراحل اولیه و خفیف بی خطر هستند و برای فرد مشکلی ایجاد نمی کنند. اما در برخی موارد نیز نیاز به درمان دارند و اگر درمان نشود معمولاً بدتر می شوند.
برای درمان واریس ابتدا باید به جرلح عروق مراجعه و آنها پس از معاینه و بررسیهای لازم ، طول دوره درمان را مشخص و جوراب واریس مخصوص مناسب تجویز می کنند و در طی دوره درمان با استفاده از جراحی ؛ لیزر و اسکلروتراپی واریس را درمان میکنند و در پایان درمان با رعایت توصیه های لازم دیگر نیازی به استفاده از جوراب واریس نخواهد بود .
البته راهکارهای دیگری نیز همچون تغییر رژیم غذایی و یا سبک زندگی وجود دارد که انجام آن ها نیز می تواند به کاهش علائم واریس کمک کند.
عوارض درمان نکردن واریس
واریس بیماری نیست که خود به خود رو به بهبودی برود و درمـان شود. بلکه از جمله بیماری هایی است که اگر درمان نشود در مراحل بعدی به تدریج تشدید میگردد و ممکن است خطرناک شود. البته همان طور که گفتیم اگر سریعا به جراح عروق مراجعه شود ، جای نگرانی نیست و اکثرا این بیماری برای بیمار خطرساز نخواهد بود. اما به طور کلی هر علائمی که در بدن ظاهر می شود، نشان دهنده بیماری خاصی است. و نباید آن را نادیده گرفت .
راه های درمانی واریس
۱ . کم کردن سرپایی و کاهش وزن اضافی استفاده از داروهای خوراکی و موضعی
۲ .جوراب واریس :
پوشیدن جوراب باعث می شود به رگ های واریسی فشار وارد شود و جریان خون در پا تسهیل شود. البته جوراب مشکل نارسایی وریدی را به طور کامل درمان نمی کند اما به کاهش علائم اولیه مانند خستگی یا سنگینی پا کمک می کند.
۳ .اسکلروتراپی :
در این روش درمانی یک ماده شیمیایی به داخل رگ واریسی تزریق می شود که باعث می شود رگ دچار اسپاسم شده و التهاب در آن ایجاد می شود. پس از انجام تزریق، لازم است پای بیمار تا چند روز بانداژ شود و بعد برای چند هفته از جوراب واریس استفاده شود. این درمان معمولاً نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد.
۴ . لیزر سطحی :
برای درمـان واریـسهای عنکبوتی و شبکه ای استفاده میگردد و در حال حاضر در اغلب موارد اسکلروتراپی جانشین آن شده است ولی در موارد خاص استفاده میگردد .
۵ . لیزر داخل وریدی :
که برای موارد شدیدتر واریس همراه با نارسایی دریچه های وریدی استفاده میشود .
۶. جراحی :
که برای موارد شدید واریس با نارسایی دریچه ای که لیزر و سایر روشها پاسخگو نباشد استفاده میشود .
انتخاب صحیح روش درمان فقط توسط جراح عروق که توانایی انجام جراحی و سایر روشهای درمانی را دارد باید انجام شود ؛ زیرا در حال حاضر تعدادی از پزشکان غیرجراح عروق هم مبادرت به درمـان واریـس کرده اند و چون توانایی انجام جراحی را ندارند ، به همه بیماران توصیه به انجام لیزر میکنند که در مواردی موثر نبوده و جراحی الزام دارد .
بدون دیدگاه