زخم های مزمن و دیابتی 

زخم های مزمن و دیابتی : به زخم هایی که طی ۶ هفته درمان صحیح بهبود نمی یابند و یا روند بهبودشان بسیار کند است و در اثر هر گونه آسیبی دوباره عود می کنند، زخم های مزمن می گویند.این زخم ها دلایل متفاوتی دارند که از جمله می توان به تروما، سوختگی، عفونت، سرطان و دیابت اشاره کرد.
زخم های دیابتی یکی از شایع ترین عوارض برای بیماری دیابت هستند که حدود 15 درصد از مبتلایان به دیابت به آن مبتلا می شوند. زخم های مزمن دیابتی عوارض و روش های درمانی خاصی دارند که در این مقاله به آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

 

زخم های مزمن و دیابتی

افرادی که دچار زخم های دیابتی شوند، ممکن است به بیماری هایی همچون بیماری های قلبی، کلیوی و مشکلات چشم و بینایی هم مبتلا باشند و این مسئله ناشی از تاثیر دیابت بر روی اعصاب و رگ های خونی بیمار است.

اگر زخم های دیابتی درمان نشوند، باعث ایجاد عفونت در ماهیچه ها و استخوان های بدن می شود که در اصطلاح پزشکی به آن عفونت استخوان یا استئومیلیت می گویند.
زخم های ناشی از دیابت در صورتی که درمان نشوند ممکن است باعث قطع عضو بیمار شوند که به این مرحله گانگرن می گویند.

در مواردی نیز عفونت ناشی از زخم وارد جریان خون بیمار می شود که دیگر قابل کنترل نخواهد بود. در این صورت می تواند جان بیمار را تهدید کند.

علائم زخم های مزمن دیابتی :

ابتدایی ترین علائم زخم های دیابتی تورم، قرمزی و درد و بوی بد در ناحیه زخم است. در بسیاری از موارد بیمار متوجه زخم خود نمی شود و به همین جهت زخم به عفونت تبدیل می شود و گسترش می یابد. از جمله علائم دیگر زخم های دیابتی تشکیل بافت های سیاه و زرد بر روی زخم است که باعث مرگ بافت های سالم آن ناحیه می شود و همراه با خود ترشحات چرکی زردرنگ، بدبو و درد و التهاب را به همراه دارد.

تشخیص زودرس زخم های دیابتی

اولین مسئله برای درمان زخم های دیابتی ای است که افراد مبتلا به دیابت همواره حواسشان به تمام قسمت های بدنشان باشد تا اگر زخمی ایجاد شد، کهنه نشود و عفونت نکند.
اولین قدم برای جلوگیری از عفونت، تمیز کردن زخم و پوشاندن آن با بانداژ تمیز است. این کار لازم است به صورت روزانه تکرار شود.
اگر عفونتی ایجاد شد، باید آنتی بیوتیک مصرف شود. در واقع برای مقابله با هر عفونتی آنتی بیوتیک لازم است و در صورت شدید بودن زخم ممکن است نیاز به بستری شدن داشته باشد.

ولی مهمترین موضوع در افراد با زخم دیابتی این است که پس از اینکه متوجه زخم شدند به جراح عروق مراجعه و بررسی شوند تا در صورت انسداد عروق اندام تحتانی اول انسداد برطرف شود و سایر درمانهای بعدی موثر واقع شود .

دکتر کوشا پورریاحی

متخصص جراحی عمومی و عروق،واریس

جراحی سرطان و پستان،لاپاراسکوپی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *