سرطان روده 

یکی از سرطان های رایج در دنیا سرطان روده است. این نوع سرطان که در اثر تکثیر بیش از حد سلول ها در داخل بافت روده ایجاد می شوند. و روده کوچک و بزرگ را درگیر می کند و بین افراد شیوع زیادی دارد. اما امروزه به دلیل روش های غربالگری و پیشرفت تجهیزات تشخیصی تعداد این بیماری و مرگ و میر ناشی از آن به شدت کاهش یافته است.

 

سرطان روده

 

روده‌کوچک و بزرگ نقش مهمی در جذب و هضم غذا دارد. و در زمانی که تومورهای سرطانی در روده ها رشد کنند باعث ایجاد سرطان روده می شوند. البته ابتدا این تومورها خوش خیم هستند. و به عنوان پولیپ شناخته می شوند اما با گذشت زمان به سلول های سرطانی و بدخیم تبدیل می شوند.

عملکرد روده بزرگ

سیستم دستگاه گوارش بدن انسان شامل دهان، مری، معده، روده و همینطور تا مقعد ادامه پیدا می کند. وظیفه این دستگاه جذب و هضم غذا است. مواد غذایی بعد از اینکه از معده عبور کرده اند به روده باریک وارد می شوند و بخش زیادی از فعالیت هضم و جذب توسط روده انجام می شود. بعد از هضم و جذب مواد غذایی در روده ، مواردی از غذا که قابل دفع بوده و ارزش غذایی ندارند وارد کولون یا روده بزرگ می شود. کولون قسمتی از دستگاه گوارش است که از انتهای روده باریک شروع شده و به مقعد ختم می شود.

علائم سرطان روده

سرطان روده در مراحل ابتدایی بیماری هیچ گونه علائم خاصی ندارد. و هنگامی که علائم ظاهر می شود در هر فردی متفاوت است. اما به طور کلی شایع ترین علائم سرطان روده موارد زیر می باشد.

مشاهده خون در مدفوع

اسهال یا یبوست بیش تر از 4 هفته

احساس درد و ناراحتی در ناحیه شکم

کاهش وزن ناگهانی بدون رژیم یا ورزش

احساس عدم تخلیه کامل در هنگام دفع

احساس ضعف و خستگی و
کم خونی ناشی از فقر آهن

روش های درمانی سرطان روده :

جراحی :

برای درمان بسیاری از انواع سرطان ها از جراحی بعنوان درمان اصلی استفاده می شود. برای جراحی لازم است روده کاملا تمیز باشد که این کار توسط خوردن داروهایی که پزشک تجویز می کند، ممکن است.

شیمی درمانی سیستمیک :

داروهای شیمی درمانی در این روش مستقیما تزریق میشوند. یا ممکن است به صورت خوراکی خورده شوند. این روش باعث از بین بردن سلولهای سرطانی در کل بدن میشود.و هم قبل جراحی و هم بعد جراحی استفاده میشود .

رادیوتراپی :

تابش اشعه به ناحیه درگیر سرطان میباشد. و معمولا جهت از بین بردن بقایای تومور و غدد لنفاوی درگیر با سرطان ؛ بعد از اعمال جراحی و یا قبل از عمل جراحی استفاده میشود .

دکتر کوشا پورریاحی

متخصص جراحی عمومی و عروق،واریس

جراحی سرطان و پستان،لاپاراسکوپی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *