چکاپ و بررسی پستان از نظر سرطان چگونه است ؟
یکی از شایع ترین سرطان های رایج میان زنان سرطان پستان می باشد. به همین جهت است که بشدت توصیه می شود بررسی و چکاپ به صورت مداوم انجام شود.
گاها سرطان پستان هیچگونه علائم و نشانه ای ندارد. و متخصص پستان ( متخصص جراحی عمومی ) برای اطمینان بیمار را به ماموگرافی و یا سونوگرافی
می فرستد .
اگر برای شما نیز سوال پیش آمده چکاپ و بررسی پستان از نظر سرطان چگونه است؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید. همچنین در این مقاله انواع علائم و نشانه های سرطان را به طور مختصر شرح می دهیم.
تشخیص سرطان پستان
با وجود اینکه میزان ابتلا به سرطان پستان به دلایل مختلف افزایش یافته است. اما آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری به شدت رو به کاهش است. اما تشخیص به موقع سرطان در روند درمانی آن بسیار موثر است. تست های تشخیصی مختلفی برای تشخیص و شناسایی سرطان سینه وجود دارند. که عبارتند از:
معاینه سینه به وسیله خود شخص :
همه زنان لازم است هر ماه یک روز را به معاینه سینه خود اختصاص دهند. بهترین زمان برای انجام این معاینه چند روز بعد از پایان پریود است. توصیه می شود هر دفعه به مدت 15 دقیقه وقت بگذارید. و دقیقا تمامی قسمت های سینه را معاینه کنید.و نسبت تغییرات ایجاد شده را به ماه قبل بسنجید. در صورت مشاهده هر گونه توده یا هر وضعیت غیر طبیعی فورا به متخصص پستان ( متخصص جراحی عمومی ) مراجعه نمایید.
ماموگرافی :
ماموگرافی تستی است که به افراد بالای چهل سال توصیه می شود به صورت سالیانه انجام دهند. ماموگرافی روشی تصویربرداری از سینه است که با کمک اشعه ایکس جزئیات سینه را مشخص می کند. این تصاویر به پزشک کمک می کند تا ناهنجاری های داخل سینه و توده های سرطان زا را تشخیص دهد.
سونوگرافی :
سونوگرافی روشی تشخیصی است که نوع توده داخل بافت پستان را نشان می دهد. به این صورت که اگر در ماموگرافی توده ای تشخیص داده شد. با سونو توپر یا توخالی بودن آن مشخص میگردد .
بیوپسی یا نمونه برداری :
روش اصلی برای تشخیص نوع توده نمونه برداری است .
در روش تشخیصی بیوپسی نمونه برداری از توده موجود در پستان انجام می شود. و بدخیم یا خوش خیم بودن آن مشخص می شود. نمونه برداری به دو روش صورت می گیرد. روش اول، به صورت جراحی است که پس از بیهوشی از بافت پستان نمونه برداری می کنند. در روش دوم با استفاده از یک سوزن بسیار باریک، نمونه ای از بافت توده برمی دارند و جهت تشخیص قطعی به آزمایشگاه پاتولوژی می فرستند .
لازم به توضیح است که بدخیم بودن توده با سونوگرافی و ماموگرافی و معاینه قابل تشخیص نیست. و حتما نیاز به نمونه برداری و بررسی نمونه در آزمایشگاه پاتولوژی مجرب دارد .
بدون دیدگاه