کبد چرب

کبد به عنوان یکی از اعضای مهم بدن انسان وظیفه سم زدایی و دفع مواد زائد و مضر را دارد. در حقیقت کبد به نوعی یک ضدالتهاب در بدن است که سموم مواد غذایی را دفع و از بدن در مقابل میکروب ها دفاع می کند.
حال اگر شرایط مناسب برای این عضو موثر در بدن فراهم نباشد، دچار مشکلات و اختلالاتی در سیستم خود می شود.
یکی از مهم ترین و شایع ترین اختلالات در کبد، بیماری کبد چرب است. این بیماری در پی افزایش وزن و مصرف غذاهای نادرست و بسیاری عوامل دیگر ایجاد میشود.
اگر بیماری کبد چرب به موقع تشخیص داده نشود، منجر به بیماری خطرناکی به نام سیروز می شود. بنابراین لازم است موارد ابتلا به آن را بدانید و از بروز بیماری پیشگیری نمایید و در هنگام بروز، زودتر به پزشک مراجعه کنید. در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با بیماری کبـد چرب آشنا شویم.

 

کبد چربکبد چرب چیست؟

در حقیقت تجمع چربی در کبـد را بیماری کبدچرب می گویند. و طبیعتا افرادی که اضافه وزن دارند، بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. در مراحل اولیه علائمی ندارد و آسیبی به فرد ایجاد نمی کند. اما با بالاتر رفتن سطح چربی اختلالاتی در ناحیه کلیه هم ایجاد می کند و یا باعث بروز دیابت و فشار خون می شود. اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود می ‌توان از پیشروی آن جلوگیری نمود و حتی با برخوردار شدن از سبک زندگی سالم این بیماری را درمان کرد.

انواع بیماری کبد چرب :

کبـد چرب خود به دو نوع بیماری کبد چرب الکلی و کبـد چرب غیرالکلی تقسیم می شود که در ادامه هر یک را توضیح می دهیم.

کبد چرب الکلی :

علت ایجاد این نوع بیماری مصرف بیش از حد الکل است و اگر با مصرف چربی زیاد همراه باشد، التهاب کبدی را به همراه دارد و در صورتی که به موقع درمان نشود، باعث ایجاد فیبروز و سیروز کبدی می شود و در نهایت سیروز کبدی باعث نارسایی کبد خواهد شد.

کبد چرب غیرالکلی :

این بیماری در کسانی اتفاق می افتد که الکل مصرف نمی کنند و صرفا چربی کبـد آن ها از مصرف نادرست غذا و زمینه مستعد بدن و ژنتیک آنهاست و اگر تجمع چربی در این بیماری با التهاب همراه باشد، باعث ایجاد سرطان کبد و سیروز می شود.
علت اصلی کبـد چرب هنوز به طور دقیق مشخص نشده است. اما این بیماری در افرادی که به بیماری هایی مثل چاقی، دیابت نوع 2، کلسترول بالا و فشار خون بالا مبتلا هستند، شایع تر است.

مهمترین راه درمان و پیشگیری ، روش زندگی مناسب شامل ورزش منظم ، رژیم غذایی مناسب و کم چرب ، عدم مصرف الکل ، کنترل مناسب وزن ، انجام معاینات و آزمایشهای چکاپ دوره ای ، با توجه به بدون علامت بودن بیماری ، جهت تشخیص زودرس بیماری و درمان سریعتر میباشد .

 

دکتر کوشا پورریاحی

متخصص جراحی عمومی و عروق،واریس

جراحی سرطان و پستان،لاپاراسکوپی

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *